heart squeezed by rusty tool

AFLYST PÅ GRUND AF MANGLENDE TILSLUTNING – Hold mig – slip mig! Et kursus for forældre med teenagere

To erfarene familieterapeuter og en familievejleder fortæller og underviser om deres erfaringer med den gode kommunikation med teenagere

Mange kan være usikre på deres forældrerolle, når børnene kommer i teenagealderen. Nogle kommer til at overlade alt for meget ansvar til de unge, mens andre bliver alt for restriktive. Men hvordan kan man tackle de ”nye” situationer, man havner i?

Vi er mange, der synes, at vores teenagere er skønne og en gang imellem også vildt udfordrende at være sammen med. Dette kan føre til, at vi som forældre kan opleve frustration eller følelsen af afmagt i relationen til vores teenager. Nogle oplever måske også, at forholdet gang på gang kan gå i hårdknude, og at bølgerne går højt. Hvad gør man som forældre, når teenageren går egne veje, lukker af eller farer op?

Siden vi lancerede ”Hold mig, slip mig” kurset i 2019, har vi oplevet stor interesse for kurset, fordi dette har været en mangelvare for familier med teenagere. En del af de forældre, vi er i kontakt med, efterlyser gode tips, ”redskaber”, sparring og hjælp til at forstå teenagerens adfærd.

Kurset tager afsæt i tilknytningsteorier, forskning og viden om neurologiske ændringer i ungdomshjernen, og kaster nyt lys over meget af den adfærd teenageforældre ofte må forholde sig til f.eks, risikoadfærd, mistrivsel i skolen, humørsvingninger, kedsomhed og afvisning af forældre.

På kurset inviteres forældre og teenagere ind i en proces, hvor der arbejdes med forståelse, holdninger og væremåder forældrene imellem og i forholdet til teenageren. Ønsket er at fremme evnen til at opretholde gensidig tillid, tryghed og tilhørsforhold, så båndene i familien styrkes.

Hvis det er muligt, vil vi gerne at teenagere kan komme lørdag kl 12.00 til et kort interview med os om, hvordan det er at være teenager hjemme hos jer og hvad de kunne ønske sig var anderledes.

Kurset henvender sig til kort sagt til forældre, som ønsker at blive klogere på deres forældrerolle og ansvar, og som gerne vil lære nye måder at forstå sig selv og teenageren på.

Oplægsholdere:
Berit Jochimsen, familieterapeut
Annette Hassingboe, familieterapeut

Opstart om fredagen 18.00-21.30

Arrangør: Aabenraa GospelFamily
Pris: 250kr per deltager

Tilmeldingsfrist 27. september, 2020
Berit Jochimsen - familieterapeut og pædagog

Har mere end 20 års erfaring med arbejdet med børn og familier.

Annette Hassingboe - familieterapeut og lærer

Har 25 års professionel erfaring i arbejdet med børn og familier.

PROGRAM

Fredag
18-21 Forældres tilknytning og alliance
Lørdag
9-12 Tilknytningen mellem forældre og teenagere
12-13 Frokost
13-15 Egen tilknytning og forståelse for reaktionsmåder
Kaffe pause
16-17 Sikre det gode samspil fremover

Ingen kommentarer

You can be the first one to leave a comment.

Skriv et svar

Nyhedsmail

Bliv tilmeldt til vores nyhedsmail og modtag de seneste nyheder fra os i din indbakke.